Veliki Kozjanski Trening VEKT

Na dvodnevnem treningu spoznavamo Kozjanski krajinski park na trasi, ki je določena s kontrolnimi točkami. Na teh so večinoma problemske naloge.  Trasa obsega vse najvišje in bolj razgledne točke tega dela krajinskega parka, ter največje spomenike naše zgodovine, ki še danes služijo namenu časa, v katerem živimo. Trening je v osnovi neposredna priprava na odpravo, zato zahteva tudi vse veščine in opremo, ki je za to potrebna – prenočitev na prostem, samostojna priprava obrokov hrane, predpriprava in skupno načrtovanje udeležencev. 

v dogovorjanju z mentorji 

Parkirišče ob cesti pod gradom Pišeceob 7h, gps: 46°00’09.8″N, 15°38’26.8″E (karta spodaj)

Tura poteka po poteh in gozdovih Kozjanskega parka (predvideva se vsaj 36 km in okoli 1800m vzponov, 1500 m spustov), ki so na trasi večinoma lažje prehodni,. Na določenih mestih se udeleženec spopada z divjino narave v orientacijsko zahtevnejšem svetu, zato je topografska predpriprava nujna.

 Poteka po trasi, kjer  se v največji možni meri umika vsej novodobni infrastukturi:  grad Pišece – Veliki Špiček – Svete Gore – kanjon Bistrice – dolina potoka Sušica – stare Svete gore – Podsreda – grad Podsreda – Veliki Vrh – Šuljčev breg – Veliki Trobojnik – greben Drenovca – lovski  dom nad Oklukovo goro

 • prvi dan okvirno 6 ur
 • drugi dan okvirno 8 ur

Oprema za bivakiranje in kuhanje, hrana za 24 ur, ustrezna obutev in oblačila upoštevajoč vremensko napoved.

Ko bodo kaj napisali…

Prijave na spletnem obrazcu  spodaj.

  Zbirno mesto:
  Kategorije: Treningi

  0 Komentarjev

  Dodaj odgovor

  Avatar placeholder

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Multi lingua »