Skoči na vsebino
5

OUTSIDER

0
... že prijavljenih

Marko

Žan

Gaja

Matic

Lev

Svit

Ema

Maša

Gašper

Danijel

Nuša

Kaja

Pia

RI-GO

Premični tabor na relaciji Grobničke Alpe- RISNJAK - GORSKI KOTAR -Severni Velebit - Kvarner

24.7.- 2.8.

2023

Osem slikovitih etap v dolžini 151 km in s  6000 m višinske razlike;  petka RI-GO je po številnih spremembah primerljiva s štirko KR-KR, bolj razgibana in na povprečno dosti višji nadmorski višini. 

Na severu nad Rijeko preči Grobničke Alpe in Nacionalni park Risnjak, kjer dosežemo najvišjo točko trase – Veliki Risnjak (prve štiri dni), proti jugu pa po Lovranskem jezeru preči slikovite Samarske in Bijele stijene, še južneje Kolovratske stijene (naslednje 4 dni),  tik pred koncem pa se pri Velebitu spusti na morje (2 morska dneva).

OPIS

Kje bomo HODILI, kako daleč se se gre vsak dan in kakšen je teren, po katerem gremo na morje…

Pri navigiranju si pomagamo s kartami in aplikacijo Mapy.cz. Glavna prednost te aplikacije je možnost predčasne brezplačne namestitve kart (offline maps) za želeno območje – potrebovali bomo karto Hrvaške. V času aktivnosti marsikje ni signala telefonskih operatorjev, GPS signal pa obstaja. Posledično je z uporabo prej naloženih kart manjša tudi poraba baterije telefona, podatke se lahko izključijo, poveča se zanesljivost pri uporabi. 

Z aplikacijo Mapy.cz imate spodaj dostop do sledi tras vsakega dne posebej.

Dan 1

Studena.
Obruč.
Dom Hahlić.

14.9 km

24

Julij 2023

843 m

328 m

Hahlić

Obruč

Iz vasi Studena gremo mimo rimskega zida in rimske kule po ROP  (Riječki obilazni put) na Obruč (1376m), nato se spustimo h koči Hahlić.

Dan 2

Hahlić.
Snježnik.
Dom Platak.

17.9 km

25

Julij 2023

909 m

883 m

Platak

Platak smučišče

Hoja po osrčju Nacionalnega parka Risnjak z najvišjo točko dneva Snježnik, s katerega se trasa spusti na Platak. Večinoma gozdna kulisa s številnimi razgledi na vrhovih.

Dan 3

Platak.
Risnjak.
Lokvarsko jezero.

22.0 km

26

Julij 2023

725 m

1089 m

Kamp

Lokvarsko jezero, Risnjak v ozadju

S Platka se povzpnemo na najvišji vrh trase Outsider 5 – Veliki Risnjak, pod katerim je tudi odprta planinska koča, nato pa se skozi Medveđa vrata spustimo do Lokvarskega jezera in ga spoznamo tudi po severni strani. Prenočitev v kampu Lokva.

Dan 4

Lokvarsko jezero

?.? km

27

Julij 2023

Kamp

Kopanje

OI

Jama Lokvarka

Dan, namenjen počitku, se izkoristi aktivno. Možnost ogleda Lokvarke, slikovite jame v bližini jezera. Na in ob jezeru bodo potekale OUTSIDER Olimpijske igre. 

Dan 5

Lokva.
Mrkopalj.
Tuk Vojni.

17.7 km

28

Julij 2023

524 m

384 m

Tuk Vojni

Dom Tuk Vojni

Malce bolj orientacijsko naravnana etapa, kjer bodo morali udeleženci po skupinah iskati kontrolne točke na trasi, prečimo največje mesto na celotni trasi – Mrkopalj in se za nekaj dni poslovimo od civilizacije.

Dan 6

Samarske stijene.
Bijele Stijene.

21.2 km

28

Julij 2023

929 m

522 m

Samarske Stijene

Tehnično najbolj zahtevna etapa trase, ki poteka v neposredni bližini Bjelolasice po bolj zahtevnem terenu Samarskih in Bijelih sten. (Dolg) dan za razglede in fotografijo.  

Dan 7

Bijele stijene.
Kolevratske stijene.
Velika Kapela.

25.6 km

30

Julij 2023

684 m

1066 m

Bivak

Kolovratske stijene

Po Kapelski planinski poti mimo koče Duliba na Kolevratske stijene ter nato proti Alanu, kjer se konča območje strogega gozda.

Dan 8

Velika Kapela.
Severni Velebit.
Vratnik.
Senj.

21.2 km

31

Julij 2023

439 m

1300 m

Ujča

Trdnjava Vratnik.
Hoja po poti Via Adriatica, v drugem delu pa po planinski poti Kapela – Velebit. Pri Vratniku spust proti Senju in kampu Ujća.

Dan 9

Na morju.
Lukovo - Starigrad

9.5 km

1

AVGUST 2023

292 m

295 m

Ujča

Morska etapa mimo številnih plaž s samostojno orientacijo v dolžini okoli 10 km in počitkom s pogledom na Goli otok.

Dan 10

Počitek na morju.
Kamp Ujča.

Kopanje

2

AVGUST 2023

Kopanje v okolici namestitve.

Trasa premičnega tabora Outsider 5: RI'GO'

Vključuje

MEPI

During the course of the camp, we also offer content aimed at implementing the MEPI (DofE) program (international recognition for young people) at the gold level – the Unknown Friend project

MEPI PNP

PROJEKT NEZNANI PRIJATELJ za udeležence zlate stopnje programa Mednarodno priznanje za mlade MEPI

Majica

Hrana

Hrano in opremo za kuhanje  priskrbi organizator, udeleženci si kuhajo sami, s sabo prinesejo osebni pribor in svojo posodo. Predvidoma se dnevno skuhata vsaj dva topla obroka (kosilo in večerja), če vreme in okoliščine to omogočajo.

Kuha se ločeno za vegetarijance in vsejede.

Oprema

Vsako etapo zjutraj si udeleženci tabora pripravijo vse potrebno za ta dan glede na vremensko napoved in glede na aktivnosti dneva. Vso opremo, ki je čez dan udeleženci ne potrebujejo, bo na cilj etape prepeljalo spremljevalno vozilo.  Vsak prijavljen bo dobil nekaj tednov pred taborom seznam priporočene opreme.

Šotore priskrbi organizator.

? in !

Vsak naj bi bil fizično zmožen hoditi  6-8 ur dnevno.  Organizator verjame, da bodo to vsi prijavljeni upoštevali, tako da težav z izvedbo zaradi fizičnih nezmožnosti ne bo. 

V nahrbtniku ima vse, kar je potrebno za enodnevno turo tisti dan. Osebno opremo za taborjenje, spalno vrečo in podlago pelje spremljevalno vozilo.

Vse predvidene etape. Ker je štart vsako jutro drugje, je do tja potrebno priti. Prevoz za udeležence med taborom proti cilju etape ni organiziran, prav tako ni predvideno, da organizator pelje udeležence predčasno domov.

Ne, etapne ture so letos namenjene le hoji.

Mepi odprave se v letošnjem taboru Outsider 5 organizirajo le v primeru, če ima mepi skupina svojega mepi spremljevalca.

Izvaja se ločeno od tabora, a na istem območju. Zelo pomembno je, da se vsi, ki želijo odpravljati odpravo, pravočasno prijavijo.

O odpravi se pogovorijo  z organizatorjem tabora do začetka meseca junija. Ta jim svetuje o trasi odprave.

Uporabljali bomo platformo Messenger, zato se ob prijavi zahteva ID uporabnika, ki ga uporabljamo za namene sprotnega informiranja v skupini OUTSIDER 5.

Cena

Predvideva se cena 120€. Natančnejši izračun, ki ne bi smel bistveno odstopati od predvidene cene, bo sporočen spomladi, ko bodo znane cene za taborjenja na predvidenih lokacijah in cena prevoznika. Delno bo na ceno vplivalo tudi število prijavljenih, ki je omejeno na 30 udeležencev. 

V ceno je zajeta vsa hrana, stroški namestitev in prevoz na izhodiščno mesto in nazaj domov.

Tabor ni komercialne narave!

Tabornino poravna udeleženec v celoti ali v dveh obrokih. Prvi obrok do sredine maja, drugi do sredine julija na račun Planinskega društva Videm Krško (namen: tabornina Outsider 5)

SlovenščinaEnglishEspañolFrançaisDeutschÍslenskaItalianoPortuguêsSvenska