Trening
Slivnica & Križna jama

Kdaj in kako?

Sobota, 16.4., 

z odhodom s kombijem ob 6h pred ŠC Krško – Sevnica.

Prihod domov v ob 18h.

Opis trase

Iz Cerknice se povzpnemo na Slivnico, kjer je tudi planinska koča, nato pa naprej orientacijsko na vse okoliške vrhove med Veliko Slivnico in vasjo Bločice.

Kontrolne točke:

  • Anžetova jama na V. Slivnici
  • Velika Slivnica
  • Medvednica
  • Ulaški vrh
  • Mala Slivnica
  • Pogorevec
  • Bločice

Nato se odpeljemo se h Križni jami na vodeni ogled.  

Info: hoje na Slivnico in potem do jame bo predvidoma 5 ur, na koči bomo pomalicali. Ogled jame, ki traja 1 uro, je za udeležence treinga brezplačen

Poročilo

V soboto 16.4 .2022 smo imeli trening. Zbrali smo se v Krškem ob 6.15 in odpravili smo se v Cerknico. Naš prvi postanek je bil Dom na Slivnici, kjer smo imeli kratek predah in malico. Od tam naprej nas je še čakalo šest točk. Prva je bila Anžetova jama. Tam smo se spustili po lestvi in odkrili, da se v tisti manjši luknji skriva velik prostor. Naša druga točka je bila tudi naša najvišja destinacija Velika Slivnica. Na tretji in četrti točki (Medvednica in Ulaški vrh) smo imeli postanek na prečudovitih travnikih. Do Male Slivnice smo tavali po gozdu. Vmes smo peli in igrali na trobentice. Na naši zadnji točki Pogorelec smo našli žogo za Lumpija, ki je bil tudi naš namig. Spremljalo nas je prelepo vreme, vendar vmes je rahlo deževalo. Za na konec smo si pa odšli ogledat Križno jamo. Naš ogled je trajal eno uro. Preden smo vstopili smo prejeli lučko in škornje.  Znotraj smo lahko videli lobanjo jamskega medveda in stalagmit v obliki medvedka. Popeljali smo se tudi s čolnom do prvega jezera. Voda znotraj je bila tako čista, da smo imeli željo po kopanju. Ko končanem ogledu smo se odpravili nazaj domov.

To je bil moj prvi trening, bilo mi je zelo všeč.  Z dobro družbo je dan zelo hitro minil.

Pia Rožmanec

Kategorije: Treningi

Multi lingua »