Skoči na vsebino
4

OUTSIDER

KR'KR'

Premični tabor na relaciji Krško - Krk

25.7.- 3.8.

2022

Devet etap v skupni dolžini 180 km preči Gorjance, Belo Krajino in nas po dolini Kolpe čez Gorski Kotar pripelje na otok Krk preko skupno 6000 m višinske razlike.

OPIS

Kje smo HODILI, kako daleč se je šlo vsak dan in kakšen je teren, po katerem smo šli na morje…

Gorjanci

Dve etapi po pravljičnih poteh škratov in vil  

Bela Krajina in Kolpa

Dve raziskovalni etapi na odročnem območju Mirne gore in na robu Kočevskega Roga, ena etapa s kopanjem ob Kolpi 

Gorski Kotar

2 etapi z Lokvarskim jezerom in Fužinskim jezerom

Krk

morje – kopanje  in aktivni počitek

Dan 1

Krakovski gozd. Kostanjevica na Krki. Gorjanci.

14 km, 790m vzpona,

namestitev zvečer: Zavetišče Štembuh

25

Julij 2022

Krakovski gozd

Iz okolice Krškega se po Evropski pešpoti E7 odpravimo proti Gorjancem. Prečimo Krakovski gozd, pri Kostanjevici prečimo Krko in se po planinski poti mimo gradu usmerimo k Polomu. Dan zaključimo na tabornem mestu pri planinskem zavetišču Štembuh.

Dan 2

Gorjanci. Dom pri Gospodični. Vahta.

Vahta prostor

26.9 km, 850m vzpona

namestitev zvečer: Dom Vahta

26

Julij 2022

Od planinskega zavetišča pri Štembuhu gremo mimo Mirčevega križa po makadamski cesti mimo Pirčevega hriba. Nato pa po planinski poti poiščemo pot naprej proti Trdinovem vrhu, ki pomeni najvišjo točko celotne trase Outsider 4. Z vrha se po planinski poti spustimo proti domu pri Gospodični, kjer bo postanek. Od tu naprej proti Vahti po makadamski cesti, nedaleč stran od prelaza prenočimo na počitniškem prostoru Dom Vahta.

Dan 3

Vahta. Smuk. Gaber pri Semiču. Planina.

na poti k Planini

20.4km, 730m

namestitev zvečer: dom gozdarjev v vasi Planina

27

Julij 2022

Od počivališča Vahta gremo naprej po regionalni cesti čez prelaz in se tam se usmerimo z asfalta na sosedna polja na desni strani ceste pod gozdovi, prečimo nekaj manjših vasic in se po označeni planinski poti, delno tudi STKP in E7 po čim krajših odsekih približamo Mirni gori, kjer prenočimo v vasi Planina.

Dan 4

Planina. Bukova gora. Predgrad

Dol

23.2 km, 510m vzpona

namestitev zvečer: ranč v okolici Predgrada

28

Julij 2022

Orientacijska  etapa v družbi divjih živali slovenskih pragozdov pomešana z zgodovino kraja, zabeležene ob poti. Konec dneva zaznamuje spust v dolino Kolpe, kjer se na ustreznem mestu v miru uživa do večera.Turo zaključimo na ranču v okolici vasi Predgrad.

Dan 5

Predgrad. Dol.

Vrh Kozice

6 km, 300m vzpona

namestitev zvečer: kamp Konda

29

Julij 2022

Dan za aktivni počitek na vodi. Obiščemo razglednik Kozice nad Kolpo in v Dolu najamemo raft, v kampu Konda si naberemo moči za naslednje dni. Kopanje v Kolpi…

Dan 6

Dol. Kostel. Žaga. Fara

Žaga.Kolpa

21.4 km, 110m vzpona

namestitev zvečer: piknik prostor ob Kolpi v vasi Fara

30

Julij 2022

Ravninski dan ob Kolpi, kjer bomo po potrebi vročino asfalta hladili s kopanjem v reki. Predvidena je nočitev v vasi Fara, pred tem pa, če bo volje in moči, še ogled gradu Kostel. Edina asfaltirana trasa celotne poti.

Dan 7

Fara. Brod na Kupi. Delnice. Lokvarsko jezero

Lokvarsko jezero

27 km, 1000m vzpona

namestitev zvečer: kamp Lokve

31

Julij 2022

Teoretično najtežji dan ekspedicije KR’-KR’. Naprej bomo prečili šengensko mejo, kjer  bo po nekaj kilometrih pot zavila v gozd in se postavila strmo navzgor. Pri Delnicah je predviden počitek s kosilom, potem pa naprej do jezera po cesti. 

Dan 8

Lokvarsko jezero. Fužinsko jezero

Fužinsko jezero

15 km, 200m vzpona

namestitev zvečer: taborniški prostor ob jezeru

1

avgust 2022

Glavna značilnost dneva bo treking skupin okoli Lokvarskega jezera in nato pohod do Fužinskega jezera, kjer bomo prenočili na tabornem prostoru splitskih tabornikov.

Dan 9

Fužinsko jezero. Križišće. Krčki most

otok Sv. Marko

20 km, 600m vzpona

namestitev zvečer: ranč na Krku

2

avgust 2022

Od Fužinskega jezera  poiščemo kavbojsko vas in Vrelo špiljo ob poti. Na najvišji točki poti zagledamo morje in most, od koder gre le še navzdol po kraškem svetu v objemu makije. Užitek ob uspehu pa nas čaka na mostu.

Dan 10

Na morju.

3

avgust 2022

Bujenje bo na dokaj nenavadnem mestu. Sledi počitek na plaži brez obveznosti, kopanje in igre na plaži. Odhod domov v popoldanskih urah s panoramskim cabrio busom.

Trasa KR-KR premičnega tabora Outsider 4

Pri navigiranju si pomagamo s kartami in aplikacijo Mapy.cz, ki si jo lahko namestite tukaj. Glavna prednost te aplikacije je možnost predčasne brezplačne namestitve kart (offline maps) za želeno območje – potrebovali bomo karti za Slovenijo in Hrvaško, kjer v času aktivnosti ni signala telefonskih operatorjev, GPS signal pa obstaja (letos v Outsiderju bo tako velikokrat). Posledično je uporaba prej naloženih kart manjša poraba baterije telefona, podatke lahko izključite, ter velika zanesljivost pri uporabi.  

Vključuje

MEPI

V času izvajanja tabora ponujamo tudi vsebine, namenjeni izvajanju programa MEPI (medarodno priznanje za mlade) na vseh treh stopnjah

MEPI pustolovska odprava

Dvo, tro ali štiridenevna odprava v skladu s standardi in normativi MEPI Slovenija

MEPI PNP

PROJEKT NEZNANI PRIJATELJ za udeležence zlate stopnje programa Mednarodno priznanje za mlade MEPI

ENODNEVNE ETAPE

Etape, namenjene vsem pohodnikom, ki se želijo tabora udeležiti le na določenih segmentih trase 

Majica

Namenjena udeležencem tabora. Cena: 0€

Oprema

Vsako etapo zjutraj si udeleženci tabora pripravijo vse potrebno za ta dan glede na vremensko napoved in glede na aktivnosti dneva. Vso opremo, ki je čez dan udeleženci ne potrebujejo, bo na cilj etape prepeljalo spremljevalno vozilo.  Vsak prijavljen bo dobil nekaj tednov pred taborom seznam priporočene opreme.

Šotore priskrbi organizator.

Hrana

Hrano in opremo za kuhanje  priskrbi organizator, udeleženci si kuhajo sami, s sabo prinesejo osebni pribor in svojo posodo. Predvidoma se dnevno skuhata vsaj dva topla obroka (kosilo in večerja), če vreme in okoliščine to omogočajo.

Kuha se ločeno za vegetarijance in vsejede.

? in !

Vsak naj bi bil fizično zmožen hoditi  6-8 ur dnevno.  Organizator verjame, da bodo to vsi prijavljeni upoštevali, tako da težav z izvedbo zaradi fizičnih nezmožnosti ne bo. 

Vse predvidene etape. Ker je štart vsako jutro drugje, je do tja potrebno priti. Prevoz za udeležence med taborom proti cilju etape ni organiziran, prav tako ni predvideno, da organizator pelje udeležence predčasno domov.

Ne, etapne ture so letos namenjene le hoji.

Mepi odprava se izvaja ločeno od tabora, a na istem območju. Zelo pomembno je, da se vsi, ki želijo odpravljati odpravo, pravočasno prijavijo. Zaželeno je, da se o odpravi pogovorijo  z organizatorjem tabora. 

Prijavljeni sta trenutno dve stopnji odprav. Bronasta odprava se bo izvedla v času in na prostoru prvih dveh etap, srebrna pa v času in na območju prvih treh etap…