JuLij 2024

Bronasti Gorjanci

Poskusna odprava od Trdinovega vrha do Kostanjevice

Predvidena pot poteka pretežno ob slovensko-hrvaški meji. Drži se grebena in označenih planinskih poti. Večjih vzponov ni na poti, premagati pa je potrebno dobrih 24 km. Prenočišče je pri predvideno na travniku pri Štembuhu, planinskemu zavetišču.

Dan 1

V soboto smo se ob 11.00h zbrali pred šolo in se odpravili proti izhodišču. Ob 12.00h smo si razdelili opremo in začeli s hojo. Hodili smo dokaj hitro in delali krajše pavze za pitje. Ker smo na peto točko prišli dokaj hitro smo se odločili, da si bomo skuhali malico. Ko smo pojedli, smo se sprehodili do zadnje točke za ta dan, ki je bila koča. Ko smo prišli tam, smo imeli malo težav s signalom a smo vseeno uspeli javiti, da smo na cilju. Dobili smo dodatno vodo, nato smo si začeli postavljati prenočišče. Zvečer smo si še naredili taborni ogenj na katerem smo spekli hrenovke, ki jih je prinesel Nik. Za ta dan je bilo to vse in vsi smo šli spat.

Luka

Dan 2

Drugi dan smo se ostali ob 7.30. Pojedli smo zajterk, pospravili šotore, ter se pripravili za odhod. Prvi postanek smo naredili med 7. in 8. točko, saj nam je spet zmanjkalo vode. Ko smo prišli do jame, smo si natočili plastenke, malo pogledali jamo in se odpravili nazaj na pot. Poskušali smo hoditi s čim manj postanki, saj je bila pot zelo lahka in skoraj cela v senci. Ob 13.00h smo prišli na predzadnjo 9. točko, kjer smo si še enkrat pripravili nudle. Ko smo pojedli, smo se odpravili naprej in ob približno 14.10h smo prišli k Kostanjeviški jami, kjer je bil cilj. Pogovorili smo se še kaj moramo naslednjič spremeniti in izboljšati in se odpravili domov.

Luka

Sled iz zraka

Gašper, Luka, David
Multi lingua »